Ši svetainė neveikia pilnu pajėgumu su jūsų naudojama naršykle. Rekomenduojame pakeisti ją Edge, Chrome, Safari ar Firefox naršykle.

Prisijunk prie mūsų bendruomenės, prenumeruok naujienlaiškį ir gauk 10% nuolaidą pirmam apsipirkimui

„Midcentury“ studijos kuratorė, vintažo mylėtoja Eva Saikovska: „Stengiuosi kiekvieną rytą pradėti nuo komplimentų, kad artimiesiems diena prasidėtų su šypsena”

„Midcentury“ studijos kuratorė, vintažo mylėtoja Eva Saikovska: „Stengiuosi kiekvieną rytą pradėti nuo komplimentų, kad artimiesiems diena prasidėtų su šypsena”

Išgirdus „Midcentury“ pavadinimą į galvą iškart ateina tokie žodžiai, kaip „estetika“, „vintažas“, „išskirtinis interjeras“. Tačiau kokia komanda slepiasi už studijos pavadinimo? Viena jos narių Eva Saikovska. Ji yra „Midcentury“  baldų ir dizaino studijos kuratorė. E. Saikovska padeda klientams atrasti unikalius vidurio amžiaus baldus ir sukurti namus, pilnus vintažo žavesio. Be to, ji yra meno gurmanė, dažnai lankosi parodose su dukra ir draugėmis, priklauso „Meno klubui“, kuris padeda atverti ne tik galerijų, bet ir menininkų studijų duris bei širdis. 

Evos gebėjimas meistriškai derinti įvairias gyvenimo sritis ir išlaikyti pusiausvyrą mums pasirodė itin įdomus, todėl nedvejodami pagalvojome, kad tai tobula naujoji „Merglow“ persona. O dabar norime ir savo bendruomenę supažindinti su šia asmenybe. 

Aistra tvariam interjerui atėjo natūraliai

Evą tvarus interjero dizainas lydėjo nuo vaikystės, tad ir aistrą jam atsirado natūraliai. „Mano mama buvo ta, kuri kūrė grožį namuose net tada, kai tai buvo sudėtinga“, – prisimena Eva. Gavusi pasiūlymą tapti Midcenturystudijos kuratore, ji nė kiek neabejojo. Nors neturi šios srities diplomo, Evos įgūdžiai ir kasdien lavinama akis padeda siekti profesionalumo. Be to, įgimtas stiliaus pojūtis yra labai svarbus. Evos veikla visiškai atspindi jos gyvenimo būdą. Ji vertina tvarumą visose srityse dar nuo tada, kai tai nebuvo madinga.

 

 

Sąmoningas gyvenimo būdas užima svarbią vietą 

Eva įkvėpimo gyventi lėčiau ir sąmoningiau semiasi iš paties gyvenimo. „Gyvename tokiais laikais, kai nepaprastai vertini akimirkos grožį, buvimą kartu“, – teigia ji. Pasivaikščiojimai lauke yra Evos mėgstamiausias būdas pažadinti protą ir skatinti kūrybiškumą. O interviu metu primena įdomų tyrimą: „Stanfordo universiteto tyrimai rodo, kad vaikščiojimas skatina kūrybinį įkvėpimą ir kūrybiškumo lygį padidina net 60 proc.“

Kelionės ir laikas sodyboje yra svarbūs Evos gyvenimo aspektai. Tai ne tik laikas sau, bet ir veiklos inspiracijos šaltinis. 

  

Kasdieniai ritualai tiek mankšta, tiek komplimentai 

Kasdieniai Evos grožio ritualai apima gerą miegą, fizinę veiklą ir suplanuotas atostogas. „Rytus pradedu kūno arba veido mankšta – jau daug metų tai privalomas, bet mielas ritualas“, – dalijasi ji. Eva įsitikinusi, kad ritualai yra svarbūs. „Stengiuosi kiekvieną rytą pradėti nuo komplimentų, kad artimiesiems diena prasidėtų su šypsena“, – sako ji. Ritualų dalis yra ir parodų bei koncertų lankymas, nes tai ne tik edukacija, bet ir nepaprastas emocinis užtaisas. Svarbūs ir buvimo su šeima bei draugais ritualai, nes žmogiškojo ryšio puoselėjimas yra gyvenimo prasmės pagrindas.

Į sportą Eva žvelgia holistiškai, daug plačiau nei tik svarmenų kilnojimas salėje. Vietoj pastarosios daug mieliau renkasi kasdienį vaikščiojimą po Vilnių su šypsena veide. Taip pat ji daug laiko skiria sodybai – žolės pjovimas, buities darbai ir aplinkos tvarkymas yra jos būdas išlaikyti fizinę formą. 

E. Saikovska prideda, kad, kalbant apie grožio, kūno standartus, atsparumas jiems ateina su amžiumi ir patirtimi. Kaip pati teigia, ji niekada nebuvo linkusi pasiduoti mados klyksmui. Literatūra, muzika ir visų kitų rūšių menas yra kertiniai taškai, kurie padeda jai išlaikyti pusiausvyrą.

Krepšelis

Sveikiname! Jums priklauso nemokamas siuntimas. Liko tik €30 iki nemokamo siuntimo
Duagiau prekių neturime